Apipraktik - web o apiterapii
Apiterapia logo
V KošíkuKOŠÍK: 0.00 €V Košíku 
POSLEDNÉ OBJEDNÁVKY


25.05.2018 16:35:18
Sylvie - MAMER
  • Propolis Aqua 30% APV
  • ApiCole masť s včelím jedom
  • Apifyto + lipáza
  • FORTE Med + čučoriedka; perga
  • Propolis aqua 15%


25.05.2018 14:38:17
Jaroslav - Senica
  • Včelí peľ


25.05.2018 07:43:29
Toni - Rödermark
  • Propolis Aqua 30% APV
  • Propolis masť
  • ApiCole masť s včelím jedom
  • OCULOCIN PROPO OČNÉ KVAPKY
  • Pollen dražé
  • Propolis + zinok krém
  • FORTE Med + čučoriedka; perga
  • Materská kašička 50
  • APROMELIS PLUS
doctor
LIBOR MARKO
MUDr. Libor Marko je lekár s celoživotnou praxou v odbore verejné zdravotníctvo a toxikológia. Pôsobil na poste odborného asistenta a vedeckého pracovníka v oblasti rádiobiológie na Lekárskej fakulte v Košiciach i ako expert pre radiačnú ochranu populácie v Prahe. Apierapiou sa zaoberá už viac než 10 rokov. V tejto oblasti sa vzdeláva a dokonca absolvoval stáž v Rusku, kde je tento smer uznávaný za medicínsky a radí sa k neurologickým vedám.

Pravý med z východných Karpát

Prečo by sme mali sladiť medom

 

Cukor – tichý zabijak

Ľudskému telu je rafinovaný cukor (sacharóza) príťažou hneď z niekoľkých príčin. Nielen, že v procese výroby prišiel o takmer väčšinu živín, a tak pri jeho konzumácii prijímame len „prázdne kalórie“, ale vzhľadom na to, že sa v našom tele enzymaticky štiepi  na glukózu a fruktózu, spotrebúvame pri jeho trávení vitamín B, magnézium a vápnik. Navyše, výrazne a rýchlo zvyšuje glykemický index, čím atakuje pankreas na vyššiu tvorbu inzulínu. Organizmus preto vylúči inzulín, aby znížil vysokú hladinu krvného cukru, čo sa často deje až pod "normál", čoho dôsledkom si naše telo pýta ďalší cukor. A toto sa môže diať dookola. Netreba zabúdať, že rýchlo vyprodukovaná energia, ktorú naše telo nestihne okamžite využiť, sa zmení na tuk a časom tak dochádza k obezite, spúšťaču najrôznejších ochorení.

 

Nielen sladký je med

Konzumáciou medu do tela prijímame prevažne jednoduché prírodné cukry glukózu a fruktózu (sacharózy sa v ňom v závislosti od druhu rastlín nachádza len medzi 1 a 10%),stopový prvok chróm, ktorý  podporuje účinok inzulínu, enzýmy, ktoré tieto jednotlivé zložky štiepia (a tak pomáhajú rýchlemu a okamžitému vstrebaniu živín),ale i stopové prvky, vitamíny, organické kyseliny a antioxidanty. Vedecké a medicínske výskumy ostatných rokov však ukazujú, že tu sa jeho benefity pre organizmus nekončia. Ako uvádzajú učebné texty Ústavu zoológie SAV pri Lekárskej fakulte UK v Bratislave „Apterapia a jej využitie v klinickej praxi“, do centra odbornej verejnosti sa dostávajú i jeho antibakteriálne a protizápalové účinky. Druhé menované sú dokonca spájané so stimuláciou imunitných funkcií a protinádorovými aktivitami.


Slovenský Výrobca

Obchodné podmienky

Prepravné podmienky

Ochrana osobných údajov

Naši obchodní partneri

Dodávatelia