Preskočiť na obsah

Konzultačné hodiny (Iveta Krajňaková) každý piatok v čase 9:00 – 15:00 hod. už iba mailom na [email protected].

Domov | Apiblog | Používanie apiproduktov | Chráňte svoje oči prírodnou cestou

Chráňte svoje oči prírodnou cestou

    Dlhé hodiny za počítačom a ďalšie strávené doma pred televízorom si u mnohých z nás vyberajú svoju daň – podráždené oči. Zbavte sa začervenania, svrbenia a pálenia očí vďaka šikovným včeličkám.

    Klasická vs. prírodná liečba podráždených očí

    Klasická liečba najčastejšie spočíva v kortikoidových mastiach, kvapkách a antibiotikách. Nevýhodou tohto prístupu však je, že pri opakujúcich sa zápaloch ich účinnosť klesá. Našťastie, existuje alternatívny spôsob riešenia podráždených očí.

    Prírodné očné kvapky Oculocin

    Litovská spoločnosť Origmed založená v roku 2012 vytvorila bezpečnú prírodnú alteratívu ku klasickej liečbe očných problémov. Pod očné kvapky Oculocin patria produkty Oculocin Propo, Oculocin Vital a Oculocin Solar. Všetky tri výrobky slúžia na dlhodobé užívanie, pričom sa ich účinok časom nestráca.

    Spoločnosť sa pri vývoji prírodných očných prípravkov sústredila na prirodzenú biologickú aktivitu jednotlivých prísad. Všetky prísady tvoria komplex dvadsiatich až tridsiatich komplexných chemických zlúčenín, zložených z viac ako 100 dôležitých chemických látok.

    V prípade očných kvapiek Oculocin Propo sú tymito prísadami extrakty z aloe vera, harmančeka a propolisu. Aloe vera sa odpradávna používa v tradičnej medicíne na upokojenie zapálenej pokožky ako prirodzený zvlhčovač. Harmanček zas obsahuje mnohé antibakteriálne zlúčeniny, ako napríklad bisabolol, flavonoidy či terpenoidy, ktoré pôsobia protizápalovo. Jedna z protizápalových zlúčenín v harmančeku je apigenín, ktorý sa spomína aj v súvislosti s liečbou rakoviny prsníka či s priamym vplyvom na nervový systém.

    Podráždené oči sa stanú minulosťou

    Konečne, propolis je známy svojimi protizápalovými, antibakteriálnymi a antifungicídnymi vlastnosťami. V prípade Oculocin Propo sa kladie dôraz na jeho schopnosť popasovať sa s infekciou na očnom viečku a schopnosť pokryť a ochrániť povrch oka. Vďaka týmto vlastnostiam k nemu vzhliadajú aj významní zahraniční odborníci. Prírodné očné kvapky Ocolucin Propo napríklad odporúčajú špecialisti z Assil Eye Institute, ktorí skutočne vedia, čo robia.